5—6 bulvės,
4—5 morkos,
50 g margarino,
2 šaukštai miltų, stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto olandiško sūrio, druskos,
šaukštas cukraus.
GAMINIMAS:
Bulvės ir morkos išverdamos, nulupamos ir supjaustomos griežinėliais.
Margarinas ištirpinamas, suberiami miltai, pakaitinama, praskiedžiama karštu pienu, pasūdomą, praaušus sudedami kiaušinių tryniai, sumaišoma, sudedami išplakti kiaušinių baltymai ir vėl lengvai sumaišoma. Į gerai riebalais išteptą indą sluoksniuojamos bulvės ir morkos, užpilamos paruoštu padažu, apdedamos sviesto gabaliukais, užbarstomos sūriu, sumaišytu su cukrumi. Valgoma užsigeriant kompotu.