Jogurto ir želė tortas su braškėmis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jogurto ir želė tortas su braškėmis


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

150 g maltų džiūvėsėlių;
75 g margarino;
3 valg. š. cukraus;
10 arb. š. želatinos;
500 g jogurto;
1 citrinos sultys ir trinta citrinos žievelė;
3 baltymai;
100 ml grietinėlės;
400 g braškių;
1 pak. braškių arba žemuogių skonio želė;
Riebalų formai ištepti.

GAMINIMAS:

Torto pagrindui džiūvėsėlius suminkyti su margarinu bei 2 šaukštais cukraus. Masė paskirstyti ant riebalais ištepto torto formos dugno, gerai prispausti ir pastatyti šaltai.

Įdarui želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nusunkti ir ištirpinti. Jogurtą sumaišyti su šaukštu cukraus, citrinos žievele bei citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti želatiną. Jogurto masę pastatyti šaltai ir laikyti, kol ji ims šiek tiek stingti.

Baltymus ir grietinėlę atskiruose induose išplakti iki standžios konsistencijos ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę. Kremą dėti ant torto pagrindo, paviršių išlygini. Tortą apie 3 val. laikyti šaldytuve, kol sustings.

Uogas nuplauti ir išdėlioti ant torto viršaus. Paruošti želė, palaukti kol atauš ir atsargiai pilti ant uogų. Palaikyti šaldytuve kol sustings. Tortą patiekti šaltą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668