1,5 kg jautienos krūtinėlės,
50 g rūkytos šoninės,
100 g šviežiai tarkuotų krienų,
500 ml grietinėlės,
4 svogūnai,
2 morkos,
100 g saliero šaknies,
šaukštas acto,
šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių,
laurų lapelis,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplauname, nusausiname, įtriname druska ir šviežiai maltais pipirais. Šoninę supjaustome griežinėliais. Jais apdedame jautieną.Daržoves nuplauname, nuvalome ir supjaustome stambiais kubeliais. Laurų lapelį sutriname.
Mėsą, daržoves ir laurų lapelį sudedame į "kepimo rankovę", jos galus užrišame, o viršų subadome adatėle. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 2,5 valandos.
Tarkuotus krienus pagardiname druska, cukrumi, actu ir sumaišome su plakta grietinėle. Iškepusią krūtinėlę tiekiame su kepimo metu atsiradusiomis sultimis ir krienų padažu.