Troškinta jaučio širdis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta jaučio širdis


INGREDIENTAI:

1,5 kg jaučio širdies,
4 pomidorai,
4 morkos,
5 svogūnai,
200 g saliero šaknies,
75 g rūkytos šoninės,
0,5 l sultinio,
100 ml grietinėlės,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštas krakmolo,
po šaukštą kajeno pipirų ir maltų saldžiųjų paprikų,
laurų lapelis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Širdį įdedame į šaltą vandenį, kad ištekėtų visas kraujas. Širdį perpjauname per pusę, pašaliname riebalus ir gyslas. Šoninę supjaustome šiaudeliais ir susmaigstome juos į širdį. Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. 2 šaukštus smulkintų svogūnų pakepiname svieste ir supilame į sultinį.

Širdį dedame į sultinį ir verdame 1,5 valandos. Morkas ir saliero šaknį nuplauname, nuvalome, supjaustome kubeliais ir kartu su likusiais svogūnais sudedame į sultinį iki virimo pabaigos likus 25 minutėms. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į sultinį iki virimo pabaigos likus 10 minučių.

Pomidorų pastą sumaišome su krakmolu, pipirais, saldžiosiomis paprikomis, kitais prieskoniais, pakaitiname maišydami iki užvirimo ir supilame grietinėlę. Išvirusią širdį supjaustome gabalėliais ir tiekiame su šiuo padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668