Varškės tortas su džiūvėsėliais, braškėmis ir citrinų želė receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės tortas su džiūvėsėliais, braškėmis ir citrinų želė


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

10 džiūvėsėlių (arba apie 150 g jau sumaltų džiūvėsėlių);
60 g sviesto;
5 valg. š. cukraus;
1 pak. citrinų skonio želė;
250 g braškių;
3 valg. š braškių uogienės (arba trintų braškių);
1 citrinos sultys;
500 g liesos varškės;
Riebalų formai ištepti.

GAMINIMAS:

Džiūvėsėlius suvynioti į audinį ir smulkiai sutrinti kočėlu. Trupinius suminkyti su sviestu ir cukrumi. Džiūvėsėlių masę tolygiai paskirstyti ant riebalais ištepto torto formos dugno.

Želė miltelius išmaišyti su 125 ml vandens, 10 min. brinkinti, paskui pakaitinti (bet neužvirinti!) ir ataušinti. Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti pusiau arba į keturias dalis. Braškių uogienę pertrinti per sietelį ir sumaišyti su atvėsusia želė, citrinos sultimis bei varške.

Ant džiūvėsėlių pagrindo dėti braškes, tepti varškės kremą ir paviršių išlyginti. Apie 2 val. laikyti šaldytuve, kad sustingtų. Tortą galima puošti braškėmis bei kapotais pistacijų riešutais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668