0,8-1 kg šaldytos bemielės (bet tinka ir mielinė) tešlos;
0,8-1 kg rūgštesnių obuolių;
1 stiklinė cukraus;
1 arb. š. cinamono;
2 arb. š. vanilės;
2 valg. š. krakmolo;
1 kiaušinis aptepimui;
įdarui- juodo ir pieniško šokolado bei riešutų (bet nebūtinai)
GAMINIMAS:
Šiek tiek daugiau nei pusę tešlos iškočioti ir iškloti skardos dugną bei šonus.
Įdaras: nulupti ir supjaustyti gabaliukais obuoliai sumaišyti su cukrumi, krakmolu, vanile, cinamonu ir kitais pageidaujamais paskaninimais- sudedami ant išklotos tešlos.
Kita tešlos dalis iškočiojama ir užklojama ant įdaro, kraštus suklijuojant plaktu kiaušiniu. Kepti 10 minučių 200°C temperatūros orkaitėje, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti dar 50 minučių (Pastaba: pyragas gali iškepti ir greičiau). Skanaus!