500 g vidutinio liesumo jautienos kumpio,
4 svogūnai,
70 g džiovintų kriaušių,
70 g džiovintų slyvų,
70 g džiovintų obuolių,
2 morkos,
50 g sviesto,
šaukštelis krakmolo,
juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių,
druskos,
cukraus,
1-2 laurų lapeliai.
GAMINIMAS:
Džiovintus vaisius gerai nuplauname ir pamerkiame į šaltą vandenį. Kumpį nuplauname, nusausiname, pašaliname sausgysles ir plėveles. Kumpį supjaustome kubeliais ir sudedame į svietu pateptą troškintuvą. Įpilame tiek vandens, kad apsemtų.
Nustatome mažą kaitrą ir uždengę troškiname apie 30 minučių. Kol mėsa troškinama, nuvalytas ir sutarkuotas morkas bei nuluptus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus pakepiname svieste. Mėsai suminkštėjus sudedame išmirkusius vaisius, pakepintus svogūnus ir morkas. Įpilame dar truputį vandens.
Baigdami troškinti įberiame druskos, cukraus, įdedame pipirų, laurų lapelių, supilame nedideliame kiekyje šalto vandens išleistą krakmolą. Maišome, kol sutirštėja. Tiekiame su virtais ryžiais.