Tortas su braškėmis ir rabarbarais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su braškėmis ir rabarbarais


INGREDIENTAI:

Tešlai:

125 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis cukraus;
200 g miltų;
5-6 kiaušiniai.

Įdarui:

500 g rabarbarų;
500 g braškių;
10 arb. š. želatinos;
2 arb. š. krakmolo;
200 g braškių uogienės (arba trintų braškių);
1 arb. š. trintos citrinos žievelės;
750 ml grietinėlės;
45 g cukraus;
2 šaukštai romo.

Papuošimui:

30 g paskrudintų plokštelėmis supjaustytų migdolų;
Cukraus pudros.


GAMINIMAS:

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei cukrumi. Puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus. Viską greitai sumaišyti, vėl dėti ant viryklės ir, kaitinant ant mažos ugnies, maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės ir įmušti kiaušinį. Tešlą kiek ataušinti ir po vieną sudėti likusius kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi. Pieštuku ant popieriaus pažymėti tris 24 cm skersmens apskritimus. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą su paprastu antgaliu ir ant popieriaus spiralės forma išspausti skritulius. Kepti 20 min. Torto pagrindus nuimti nuo popieriaus ir ataušinti.

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Braškes nuvalyti, nuplauti ir perpjauti pusiau. Šiek tiek braškių atsidėti torto puošimui. 6 šaukštelius želatinos išbrinkinti šaltame vandenyje. Krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu. Uogienę užvirinti, į ją suberti rabarbarus ir virti, kol jie suminkštės. Įmaišyti braškes bei krakmolą ir viską trumpai pavirinti. Sudėti nusunktą želatiną bei trintą citrinos žievelę. Masę ataušinti. Likusią želatiną išbrinkinti, nusunkti ir ištirpinti. Per tą laiką iki standžios konsistencijos išplakti grietinėlę. Plakant po truputį suberti cukrų, supilti kiek ataušintą želatiną bei romą.

Ant dviejų tešlos lakštų išspausti po tris grietinėlės žiedus. Tarp žiedų sutepti braškių ir rabarbarų masę. Du tešlos lakštus sudėti vieną ant kito, o ant jų- trečiąjį. Torto kraštus aptepti grietinėle ir pabarstyti migdolų plokštelėmis. Viršų puošti likusia grietinėle, braškėmis ir pabarstyti cukraus pudra. Patiekti gerai atšaldytą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668