500 g. jautienos, supjaustytos 1 cm pločio griežinėliais,
pusė šaukštelio garstyčių,
30 g. sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas miltų,
100 ml. grietinėlės,
2 šaukštai raudonųjų serbentų drebučių,
250 ml. jautienos sultinio.
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Jautieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, aptepame garstyčiomis ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Apkepintus mėsos griežinėlius dedame į puodą, supilame sultinį, įdedame sviesto ir, nustatę mažą kaitrą, troškiname apie 20 minučių. Baigdami troškinti, į sultinį su mėsa supilame su grietinėle išplaktus miltus, įdedame serbentų drebučių. Įberiame pipirų, pasūdome. Viską sumaišome. Tiekiame su padažu, kuriame troškinome.