4 porcijoms:
225 g perkoštų apelsinų sulčių;
1/3 stiklinės cukraus;
2 valg. š. sviesto;
2 valg. š. grietinės;
1 valg. š. apelsinų likerio;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
225 g šviežio sutrinto rikotos (Ricotta) sūrio;
1/3 stiklinės sijotų miltų;
2 kiaušiniai;
1 valg. š. sutarkuotos apelsino žievelės;
2 valg. š. cukraus pudros;
1 apelsinas.
GAMINIMAS:
Į nedidelį puodą supilkite apelsinų sultis, cukrų, sviestą, grietinę ir likerį. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol išsilydys sviestas, ir įkaitinkite iki virimo. Virkite ant lėtos ugnies, kol masė sutirštės.
Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, miltus, kiaušinius ir sutarkuotą apelsino žievelę. Viską gerai sumaišykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite po šaukštą gautos masės ir kepkite po 1-2 min. iš abiejų pusių. Išimkite kiaurasamčiu, nusausinkite ant virtuvinių servetėlių.
Patiekdami skrebučius, apibarstykite juos cukraus pudra, papuoškite apelsino skiltelėmis ir valgykite su padažu.