8 porcijoms:
315 g maltos avienos;
1 stiklinė džiūvėsėlių;
2 valg. š. sutarkuoto svogūno;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1 arb. š. maltų kmynų;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. susmulkintų mėtų;
1 arb. š. susmulkinto raudonėlio;
1 sutarkuota citrina;
Druska ir šviežiai sumalti juodieji pipirai;
1 kiaušinis;
20 ml alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Aštuonis medinius iešmelius pamerkite pusvalandžiui į vandenį. Dideliame dubenyje sumaišykite visus komponentus, kol gausite minkštą vientisą masę. Iš gautos masės suvoliokite dešrelės formos ritinėlius, sumaukite ant iešmų ir nakčiai padėkite šaltai. Įkaitinkite grilį arba keptuvę ir kepkite avienos iešmelius 5-6 min., dažnai vartydami.