4 porcijoms:
6 susmulkintos žaliosios alyvuogės be kauliukų;
1 valg. š. susmulkinto šviežio peletrūno;
1 valg. š. susmulkintų česnako laiškų;
1 valg. š. susmulkintų šviežios mėtos lapelių;
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės;
225 g sutarkuoto rikotos (Ricotta) sūrio;
Juodieji pipirai;
4 valg. š. saulėje džiovintų pomidorų padažo;
Ilgas 5 grūdų batonas, supjaustytas 1 cm storio riekelėmis;
1 česnako skiltelė.
GAMINIMAS:
Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį.
Įkaitinkite keptuvę arba grilį. Duonos riekeles pakepinkite po 1-2 min. iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Tuomet įtrinkite pusiau perpjauta česnako skiltele. Patiekite kartu su sūrio padažu.