4-5 žalios bulvės,
400 g žvėrienos (briedienos, stirnienos, šernienos ar kt.),
stiklinė pupelių,
2 svogūnai,
morka,
2 obuoliai,
50 g sviesto ar margarino,
3 kadagio uogos,
druskos,
vandens.
GAMINIMAS:
Žvėriena supjaustoma gabaliukais ir nakčiai užpilama saldžiarūgščiu marinatu. Pupelės pamerkiamos šiltame vandenyje. Rytojaus dieną žvėriena apkepinama riebaluose, sudedama į greitpuodį, ant viršaus išbrinkintos pupelės, griežinėliais supjaustytos bulvės, svogūnas, morka, obuolių skiltelės, pasūdomą, sudedamas sviestas, kadagio uogos, užpilama karšto vandens, kad vos apsemtų, sandariai uždaroma ir ant silpnos ugnies troškinama 30- 40 min. Valgoma su raugintais agurkais arba kopūstais.