600 g avienos (be kaulų),
200 g lašinių,
12 mažų pomidorų,
Marinatas:
1/2 stiklinės vyno acto,
1 skiltelė česnako,
1 svogūnas,
1 šaukštelis čiobrelių,
1/2 šaukštelio kajeno pipirų,
5-6 žirneliai kvapniųjų pipirų,
Padažas tepimui:
1/2 stiklinės aliejaus,
2 skiltelės česnako, druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplauti, išpjauti plėves, supjaustyti kubeliais (3 cm dydžio), lengvai pamušti grūstuvėliu. Svogūną ir česnaką nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Giliame inde dėti avieną sluoksniais, barstant druska ir prieskoniais, svogūnų ir česnakų griežinėliais, šlakstant actu. Po to 24 val. įdėti į šaldytuvą. Lašinius supjaustyti plonais avienos gabalų dydžio griežinėliais. Mėsą išimti iš šaldytuvo, nuimti nuo jos svogūno ir česnako gabalėlius. Verti ant iešmelių pakaitomis su lašiniais ir pomidorais. Kepti grilyje tepant išmaišytu su česnaku ir druska aliejumi.