4 porcijoms:
500g makaronų (geriausia vamzdelio formos);
~100g sūrio;
~200g faršo arba dešros;
3-4 valg. š. pomidorų padažo (kuo tirštesnio);
1 valg. š. majonezo;
1 skiltelė česnako;
1 pomidoras;
3-4 valg. š. aliejaus (geriausia alyvuogių).
Prieskoniai:
džiovintas smulkintas bazilikas ir mairūnas,
grūsti juodieji pipirai (mėgstant aštriau- čili pipirai),
sojų padažas.
GAMINIMAS:
Puode vandens su 2 šaukštais aliejaus verdame makaronus (taip jie išverda geriau ir nesukimba) apie 10 min., kad būtų ne per minkšti. Kol verda makaronai sutarkuojame sūrį, pasiruošiame faršą ir supjaustome pomidorą kubeliais. Išvirusius makaronus nukošiame, perdedame į kitą indą ir paliekame. Į puodą, kuriame virė makaronai, įdedame faršą ar dešrą (priklausomai nuo to ką naudojate), pakepiname ant aliejaus kartu su susmulkinta česnako skiltele. Nukeliame nuo ugnies. Makaronus suberiame į puodą, kartu su faršu ar dešra, viską gerai sumaišome. Sudedame prieskonius ir vėl viską gerai sumaišome. Supilame pomidorų padažą, majonezą bei pomidorus ir vėl viską gerai sumaišome. Pačioje pabaigoje suberiame sūrį ir viską gerai sumaišome, tada reikia viską pašildyti ant ugnies ir maišyti kol sūris gerai išsilydys ir sukibs su visais makaronais. Svarbu viską sudėti eilės tvarka, nes kitaip blogai išsimaišys- įdėjus sūrį per anksti, visko gerai neišmaišysite ir ingredientai nepasklis po visą gaminį, o taip pat reikia nepadauginti prieskonių, kaip sakoma: "kas per daug - tas negerai". Skanaus!