Rizotas su rūkyta lašiša receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su rūkyta lašiša


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

3 valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
125 g supjaustytos labai smulkiais gabalėliais rūkytos lašišos;
250 ml riebios grietinėlės;
2 svogūnėliai su laiškais;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
1-2 valg. š. susmulkintų petražolių.

GAMINIMAS:

Ant mažos ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Sudėkite lašišos gabalėlius ir pakepinkite 1 min. Supilkite grietinėlę ir atsargiai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šalį.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės (2 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite lašišą su grietinėle. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 min. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668