Rizotas su viščiukų sparneliais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su viščiukų sparneliais


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

60 g sviesto;
4 laiškiniai svogūnėliai;
4 suplėšyti šalavijo lapeliai;
8 viščiukų sparneliai;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
150 ml sauso baltojo vyno;
60 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio vištienos sultinio;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
½ šaukšto sumalto cinamono (ir 1 cinamono lazdelė papuošimui);
1 supjaustyta juostelėmis apelsino žievelė;
1 valg. š. susmulkintų petražolių.

GAMINIMAS:

Ant vidutinės ugnies prikaistuvyje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite pusę laiškinių svogūnėlių, šalavijo lapelius, viščiukų sparnelius ir apibarstykite druska. Kepinkite 3-4 min. Uždenkite ir dar 15 min. kepkite ant žemos ugnies. Įpilkite 90 ml vyno. Uždenkite ir kepkite, kol sparneliai bus visiškai minkšti (dar apie 25 min.).

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite likusius laiškinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (apie 3 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Nukelkite nuo ugnies.

Pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite likusį sviestą, parmezaną ir maltą cinamoną. Rizotą sudėkite į serviravimo lėkštes, ant viršaus sudėkite viščiukų sparnelius, apibarstykite apelsino žievele ir petražolėmis. Papuoškite cinamono lazdele ir patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668