Rizotas su kriaušėmis ir ožkos sūriu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su kriaušėmis ir ožkos sūriu


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

3 didelės prisirpusios kriaušės;
125 ml sauso baltojo vyno;
2 valg. š. sviesto;
1 susmulkinta česnako skiltelė;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
250 g šviežio riebaus ožkos pieno sūrio;
2 šaukštai sukapoto cukruoto imbiero;
Šiek tiek šviežio mairūno.

GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supjaustykite vieną kriaušę į keturias dalis, išimkite šerdį. Supjaustykite labai plonais griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepkite, karts nuo karto apversdami, kol griežinėliai išdžius (15-20 min.). Išimkite iš orkaitės ir padėkite į šalį vėlesniam naudojimui.

Išimkite šerdis iš likusių kriaušių. Kriaušes sukapokite gabalėliais. Supilkite vyną į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant žemos ugnies, kol užvirs. Po to pakaitinkite dar 10 min.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite česnakus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepkite 2 min. Supilkite karštą vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (apie 2-3 min.). Įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio ir pakaitinkite, kol susigers. Sudėkite sukapotas kriaušes ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų dalimis po ½ stiklinės pilkite sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite ožkos sūrį ir imbierą. Uždenkite ir palikite 2 min. Ant viršaus sudėkite keptas kriaušes. Patiekalą apibarstykite mairūno lapeliais ir patiekite karštą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668