4 porcijoms:
2 supjaustyti plonais griežinėliais žali obuoliai;
1 citrinos sultys;
2 valg. š. pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
4 nuskustos ir mažais kubeliais supjaustytos vidutinio dydžio bulvės;
3 supjaustytos mažais kubeliais vidutinio dydžio cukinijos;
1 supjaustyta mažais kubeliais didelė morka;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
1 valg. š. tamsaus sojų padažo;
1 valg. š. kario miltelių;
2 valg. š. smulkiai sukapotų krapų (ir dar kelios šakelės papuošimui);
Žiupsnelis šafrano;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai.
GAMINIMAS:
Obuolius sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinų sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite bulves, cukinijas, morkas ir pakepinkite 2 min. Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2 min. Įpilkite pusę stiklinės sultinio ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite obuolius, supilkite citrinų sultis ir viską gerai sumaišykite. Dalimis pilkite sultinį- po ½ stiklinės (125 ml) ir gerai maišykite, kad susigertų, kol ryžiai suminkštės (15-18 min.). Nuimkite nuo ugnis, supilkite sojų padažą, sudėkite kario miltelius, krapus, šafraną ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, atsargiai sumaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtą 1 min. Papuoškite krapais ir patiekite karštą.