4 porcijoms:
4 artišokai;
2 citrinų sultys;
1 supjaustyta plonais pagalėliais didelė morka;
1 supjaustytas plonomis riekelėmis nedidelis salieras;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g supjaustyto gabalėliais parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
GAMINIMAS:
Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu vandeniu ir šitaip pamirkykite 15 min.
Artišokus nusausinkite ir plonai supjaustykite, suberkite į salotinę. Įdėkite morkas, salierus, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir lengvai išmaišykite. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet apibarstykite parmezano sūriu, lengvai išmaišykite ir patiekite.