Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis


INGREDIENTAI:

4 porcijoms:

3 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės bulvės;
3 artišokai;
2 nuluptos ir supjaustytos kubeliais didelės morkos;
150 g šviežių ar sušaldytų žirnelių;
125 g supjaustyto kubeliais švelnaus sūrio;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
6 valg. š. aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
1 citrinos sultys;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 valg. š. kaparėlių;
Sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų.


GAMINIMAS:

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Dideliame puode su pasūdytu vandeniu išvirkite artišokus, morkas ir žirnelius, kol suminkštės (5-7 min.). Atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite.

Į didelę salotinę sudėkite bulves, artišokus, morkas, žirnelius, ant viršaus- sūrį ir apibarstykite druska bei pipirais. Švelniai išmaišykite. Nedideliame dubenėlyje šakute išsukite aliejų su citrinos sultimis. Gautu užpilu apšlakstykite salotas, tuomet apibarstykite petražolėmis, kaparėliais ir alyvuogėmis ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668