4 porcijoms:
90 g smulkiai supjaustytų lašinukų;
30 g sezamo sėklų;
0,25-0,5 arbatinio š. Kmynų;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
2 valg. š. balzaminio acto;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
500 g stambiai suplėšytų salotų lapų;
1 nuluptas ir plonomis riekelėmis supjaustytas obuolys;
90 g nedideliais gabalėliais supjaustyto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite lašinukus, kol gražiai apskurs (apie 5 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti. Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies pakepinkite kmynus ir sezamo sėklas, kol jos gražiai pagels ir taps tarsi skaidrios (apie 3 min.). Nukelkite nuo ugnies, leiskite atvėsti.
Nedideliame dubenėlyje šakute sumaišykite aliejų ir actą, pagardinkite druska bei pipirais. Visas salotas sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus dėkite obuolius, lašinukus, pakepintas sėklas ir sumaišykite. Apšlakstykite salotas gautu padažu, pabarstykite sūriu ir patiekite.