4—5 bulvės,
0,5l pieno,
0,5 kg žiedinių kopūstų,
kiaušinis,
200 g virtos mėsos,
0,5 šaukšto kmynų,
svogūnas,
50 g sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulvės išverdamos, sutrinamos, supilamas karštas pienas, pasūdomą, suberiami kmynai. Viskas gerai sumaišoma. Žiediniai kopūstai išskirstomi žiedynėliais ir apverdami. Į paruoštą indą dedamas sluoksnis bulvių košės, sluoksnis smulkiai supjaustytos virtos mėsos, susmulkintas svogūnas, sluoksnis žiedinių kopūstų ir vėl bulvių košės. Ant viršaus užpilamas išplaktas su 2 šaukštais pieno ir trupučiu druskos kiaušinis. Uždedami gabaliukai sviesto ir kepama orkaitėje 10—15 min. Valgoma su salotomis ar šviežiais agurkais.