4 porcijoms:
1,5 kg vištienos
2 gvazdikėliai
3 šalavijo lapai
1 lauro lapas
Rozmarino šakelė
4 susmulkinti saliero stiebai
1 nedidelis susmulkintas svogūnas
1 nulupta ir kubeliais supjaustyta bulvė
1 didelė nulupta ir supjaustyta morka
1 supjaustyta salotos gūžė
60 g susmulkintų saliero lapų
150 g smulkiais kubeliais supjaustyto kumpio
1 nuluptas ir kubeliais supjaustytas obuolys
1 nedidelis nuluptas ir kubeliais supjaustytas ananasas
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
2 citrinų sultys
1 kiaušinis
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštelis garstyčių
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS:
Dideliame puode užvirinkite vandenį. Sudėkite vištieną, gvazdikėlius, šalavijus, lauro lapą, rozmarino šakelę, susmulkintus salierus, svogūnus, bulves ir morkas. Virkite 45-55 min., kol išvirs vištiena. Vištieną išimkite ir leiskite atvėsti. Sultinio ir daržovių neišpilkite.
Nulupkite vištienos odelę. Atskirkite mėsą nuo kaulų, šiek tiek susmulkinkite ir sudėkite į didelį dubenį. Pridėkite salotas, saliero lapus, kumpį, obuolius ir ananasus. Pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinų sultimis, lengvai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui.
Iš sultinio išgriebkite gvazdikėlius, šalavijus, rozmarinus ir lauro lapą. Likusias daržoves, 1 st. Sultinio, kiaušinį, trynius, garstyčias ir žiupsnelį druskos sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę sudėkite į keptuvę ir ant lėtos ugnies nuolat maišydami 5-10 min. pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti. Nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite aliejų. Gautu padažu apipilkite salotas ir patiekite.