4-5 žalios bulvės,
200 g daktariškos dešros,
2-3 svogūnai,
2 morkos,
100 g margarino,
maltų kalendros grūdelių,
stiklinė grietinės,
50 g olandiško sūrio,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdamos 3- 5 min. Paskui išgriebiamos ir nuvarvinamas vanduo. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose. Morka stambiai sutarkuojama. Dešra supjaustoma griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, dešra, svogūnai ir tarkuotos morkos. Kiekvienas sluoksnis aplaistomas grietine. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių, ant kurių supilama likusi grietinė, užbarstomas smulkiai tarkuotas sūris. Kepama orkaitėje 25-30 min. Valgoma su raugintais kopūstais.