Švelnus varškės pyragas su rasa (Ramunės) receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Švelnus varškės pyragas su rasa (Ramunės)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

Tešla:
60 g sviesto, 80 g cukraus,
120 g miltų, žiupsnelis druskos,
Varškės sluoksnis, 600 g varškės,
3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo (40 g),
100 ml aliejaus, 2 stiklinės pieno,
vanilinio cukraus.

Baltymų sluoksnis
3 baltymai, 1/2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas krakmolo.

GAMINIMAS:

Paruošti maždaug 25 Ñ… 25 cm formą. Būtinai iškloti popieriumi arba folija. Persijoti miltus sumaišyti su cukrumi. Šaltą sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrupinti. Trupinius išberti į formą, prispausti. Lengvai apkepti maždaug 15 minučių – kol pagels.

Varškės sluoksniui tiesiog suplakti visus komponentus. Masė bus labai skysta, taip turi būti. Varškės masę išpilti ant apkepto sluoksnio ir kepti 30 min 180 °C. Tuo metu išplakti baltymus ir išdėlioti ant varškės sluoksnio. Kepti dar 15 min. toje pačioje temperatūroje. Išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 8-10 minučių. Išimti iš orkaitės. Kol pyragas aušta, ant jo paviršiaus pasirodys auksiniai karameliniai lašeliai – rasa. Supjaustyti gabaliukais ir išimti iš formos

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668