100 g sviesto arba margarino,
135 g cukraus,
1 kiaušinis,
180 g kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Įdarui:
2 rūgštoki obuoliai,
45 g cukraus,
50 ml vandens.
Papuošimui:
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis malto cinamono.
GAMINIMAS:
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su sirupu, kol šiek tiek suminkštės.Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.
Išspauskite 3/4 tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 min. Palaukite, kol atvės. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.