400 g. jaučio liežuvio,
2 šaukštai konservuotų žirnelių,
50 g. želatinos, cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
2 morkos, druskos,
4-5 petražolių šakelės.
GAMINIMAS:
Liežuvį nuplauname, nusausiname ir nuplikome verdančiu vandeniu (galima ir kelioms minutėms įmesti į verdantį vandenį). Nulupame atšokusią baltą liežuvio odelę. Liežuvį supjaustome griežinėliais skersai raumens. Liežuvio gabalėlius sudedame į verdantį vandenį. Verdame maždaug valandą, kol suminkštėja.
Kol mėsa verda, morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome žvaigždutėmis. Ant želatinos užpilame šalto vandens, kad išbrinktų. Iki virimo pabaigos likus 15 minučių, sudedame morkas, įberiame druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus, o dar vėliau suberiame žirnelius ir sudedame želatiną. Viską pakaitiname iki virimo, bet neužverdame.
Atvėsiname ir supilame į nedidelius forminius indelius. Gražiai sudedame liežuvio gabalėlius ir daržoves. Padedame šaltai, kad sustingtų. Papuošiame petražolių šakelėmis.