1 kg. jautienos nugarinės filė,
0,5 stiklinės acto arba 2 citrinų sultys,
šaukštas cukraus, šaukštelis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
nutarkuota vienos citrinos žievelė,
2 šaukštai aliejaus,
5 kadagių uogos,
2-3 lauro lapeliai,
3 nerūgščių obuolių sultys,
morka, petražolės šaknis,
nedidelis svogūnas.
GAMINIMAS:
Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 šaukštus aliejaus ir apie stiklinę vandens. Viską gerai išplakame. Kaitiname nustatę mažą kaitrą, kol užverda.
Šiltą marinatą užpilame ant mėsos. Laikome vėsioje vietoje 2 paras. Per tą laiką reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų mėsoje.
Marinuotą mėsą dedame į puodą, užpilame obuolių sulčių ir vandens (lygiomis dalimis). Sudedame paruoštas prieskonines daržoves. Jei reikia, įpilame dar vandens. Verdame nustatę mažą kaitrą kol suminkštėja, maždaug valandą. Išvirusią mėsą atvėsiname, supjaustome, sudedame į didelę lėkštę, apibarstome maltais juodaisiais pipirais. Tiekiame su daržovėmis.