Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos nugarinė, virta obuolių sultyse


INGREDIENTAI:

1 kg. jautienos nugarinės filė,
0,5 stiklinės acto arba 2 citrinų sultys,
šaukštas cukraus, šaukštelis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
nutarkuota vienos citrinos žievelė,
2 šaukštai aliejaus,
5 kadagių uogos,
2-3 lauro lapeliai,
3 nerūgščių obuolių sultys,
morka, petražolės šaknis,
nedidelis svogūnas.


GAMINIMAS:

Jautienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir įdedame į indą, kuriame marinuosime. Gaminame marinatą. Į mažą indelį įpilame išspaustų citrinų sulčių arba acto, įberiame cukraus, druskos, pipirų, įdedame kadagių uogų ir laurų lapelių, įberiame citrinos žievelių, įpilame 2 šaukštus aliejaus ir apie stiklinę vandens. Viską gerai išplakame. Kaitiname nustatę mažą kaitrą, kol užverda.

Šiltą marinatą užpilame ant mėsos. Laikome vėsioje vietoje 2 paras. Per tą laiką reikėtų bent kelis kartus apversti, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų mėsoje.

Marinuotą mėsą dedame į puodą, užpilame obuolių sulčių ir vandens (lygiomis dalimis). Sudedame paruoštas prieskonines daržoves. Jei reikia, įpilame dar vandens. Verdame nustatę mažą kaitrą kol suminkštėja, maždaug valandą. Išvirusią mėsą atvėsiname, supjaustome, sudedame į didelę lėkštę, apibarstome maltais juodaisiais pipirais. Tiekiame su daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668