300 g. jaučio kepenų,
200 ml pieno, 2 kiaušiniai,
60 g. manų kruopų,
1-2 šaukštai krakmolo,
žiupsnelis šviežių smulkintų krapų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos, aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Kepenis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 0,5 cm. storio lazdelėmis, užpilame pieno ir palaikome apie 2 valandas, Kepenėles išgriebiame iš pieno. Ant jų suberiame manus, krakmolą, smulkintus krapus, įmušame kiaušinius, pagardiname pipirais, pasūdome. Gerai sumaišome.
Iš mėsos padarome sklindžių formos "paplotėlius". Dedame į įkaitintą aliejų. Kepame trumpai, kol apskrunda, iš abiejų pusių. Valgome kaip karštą arba kaip šaltą užkandį. Tiekiame su pakepintu batonu ir įvairiomis daržovėmis.