210 g baltojo cukraus,
240 g vandens, 80 g sviesto,
6 kiaušiniai,
160 g kondensuoto pieno,
180 g miltų,
2,5 šaukštelio sodos,
žiupsnelis maltų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Cukrų išlydykite iki karamelės ant vidutinio karštumo skylės. Tada supilkite vandenį ir išmaišykite iki krislų dingimo. Sudėkite į puodą sviestą ir, jį išlydę, sirupą atvėsinkite.
Išsukite kiaušinius ir į juos supilkite kondensuotą pieną. Suplakite. Nugesinkite sodą ir supilkite į tešlą. Miltus ir maltus gvazdikėlius įsijokite į tešlą ir sumaišykite. Tada ten pat supilkite atvėsusį sirupą ir viską kruopščiai išsukite.
Supilkite paruoštą masę į riebalais pateptą formą ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 1h. Gerai iškepęs pyragas turi būti tamsiai rudas, o į jį įbestas pagaliukas ištrauktas turi būti švarus.