Velykų vainikas su margučiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Velykų vainikas su margučiais


INGREDIENTAI:

500 g. miltų, 40 g. mielių,
250 ml. pieno, 2 kiaušiniai,
200 g. sviesto,
60 g. cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštas romo,
5 margučiai,
1 citrinos žievelė,
šiek tiek cukraus miltelių.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite drungname piene ir supilkite į miltų kauburėlio vidury padarytą duobutę. Apibarstykite trupučiu cukraus ir palaukite, kol mielės išpuruos. Tada viską sumaišykite, tešlą uždenkite ir padėkite šiltai. Ją padalykite į 3 dalis, suformuokite 3 vienodus volelius, supinkite ir jau paruoštoje kepimo skardoje kasos galus sujunkite. Nuo kartono tuščiavidurio volelio (ant kurio vyniojami popieriniai rankšluosčiai) nupjaukite 5 vienodus žiedus (2-3 pirštų pločio). Juos apvyniokite aliuminio folija, palikdama kiaurymę, ir vienodais tarpais susmaigstykite į vainiką. Leiskite gaminiui dar kartą pakilti ir kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. Kai atvės, apibarstykite cukraus milteliais, o į susmaigstytus "šulinėlius" įtupdykite margučius.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668