600 ml. vandens,
500 g. sušiui gaminti skirtų ryžių,
4 arb. šaukšteliai cukraus,
6 arb. šaukšteliai ryžių acto,
1 arb. šaukštelis druskos,
150 g. įdaro (siauromis juostelėmis supjaustytų sūdytų ar rūkytų lašišų, krevečių, agurkų, morkų, paprasto omleto),
8 jūros žolių lapų,
1/2 arb. šaukštelio „Vasabi" pastos,
sojų padažo,
marinuotų imbierų,
Taip pat jums prireiks ir šiaudinio kilimėlio.
GAMINIMAS:
Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min. Kol ryžiai vės, į nedidelį puodą suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir užvirinkite. Kai tik cukrus ištirps, nuimkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite tirpalą.
Atvėsusius ryžius suberkite į didelį plokščią indą, apšlakstyki-te juos puse kiekio acto tirpalo ir labai atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu. Įpilkite dar acto tirpalo (bet ryžiai neturi būti šlapi). Uždenkite ryžius drėgnu rankšluostėliu.
Padėkite jūržolių lapą ant šiaudinio kilimėlio blizgiąja puse į išorę. Sudrėkinę rankas, ant jūržolių lapo dėkite 1 cm storio ryžių sluoksnį. Palikite lapo galą neužbertą (kokius 3 cm), sudrėkinkite jį vandeniu ar acto tirpalu. Ryžių masėje įspaus-kite išilgą griovelį ir į jį (nuo krašto iki krašto) pridėkite įdaro - juostelėmis supjaustytų žaliųjų cukinijų, sūdytų lašišų, krevečių, nuplikintų morkų, paprikų arba omleto. Kilimėliu visą masę tvirtai suvyniokite į ritinį. Drėgną jūržolės kraštą prispauskite prie sausojo. Supjaustykite masės vyniotinį riekelėmis (kiekvieną kartą prieš pjaudami peilį sudrėkinkite).
Kaip valgyti:
Susis valgomas rankomis arba su pagaliukais. Ant gabalėlio sušio užlašinamas lašas „Vasabi" pastos, tada jis pamirkomas sojų padaže ir užkandamas gabalėliu marinuoto imbiero. Į sojų padažą mirkoma viršutinė sušio dalis, į burną dedama sumirkytąja puse ant liežuvio.