Pagrindui:
100-150g. kukurūzų dripsnių,
60 g. kokoso drožlių,
100 g. šokolado skonio cukraus miltelių,
75 g. sviesto.
Pirmam įdarui:
6 obuoliai,
75 g. cukraus su cinamonu,
100 ml. vandens.
Antram įdarui:
200 g. varškės,
200 ml. plaktos grietinėlės,
2 šaukštai cukraus miltelių,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus su tikra vanile,
1 šaukštas želės cukraus,
50 ml. vandens.
Papuošimui:
juostelėmis pjaustyta obuolio žievelė.
GAMINIMAS:
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Pašildykite sviestą ir iki vientisos masės išmaišykite su šokolado skonio cukraus milteliais. Į šokolado masę įmaišykite kukurūzų dribsnių ir kokoso drožlių. Iškrėskite masę ant paruoštos kepimo skardos. Palikite, kol sukietės. Nulupkite ir išdarinėkite obuolius ir supjaustykite stambesbėmis riekutėmis. Sudėkite paruoštus obuolius į keptuvę su vandeniu, pabarstykite cukrumi su cinamonu, uždenkite ir apvirkite vieną ar kelias minutes. Atvėsinkite. Išdėliokite obuolius ant pyrago pagrindo.
Antram įdarui gerai ištrinkite varškę ir sumaiškite su plakta grietinėle, verdančiame vandenyje ištirpinkite želės cukrų ir įmaišykite į varškės masę kartu su vaniliniu cukrumi ir cukraus milteliais. Užpilkite ant obuolių sluoksnio. Papuoškite obuolio žievelės juostelėmis.