apie 800g. lašišų be odos,
Marinatui:
1 l. vandens,
400 ml. 6 procentų koncentracijos acto,
100 g. cukraus,
1 svogūnas,
2 lauro lapai,
1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (nesmulkintų).
Padažui:
200 ml. grietinėlės, geriausiai neriebios,
2-3 valgomieji šaukštai krienų,
1 arbatinis šaukštelis 6 procentų koncentracijos acto,
1 arbatinis šaukštelis cukranendrių cukraus,
50 g. gražiai papjaustytų laiškinių česnakų,
50 g. pipirnės.
GAMINIMAS:
Supjaustykite lašišą 2 cm storio gabaliukais. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į plastikinį maišelį kartu su lašiša ir druska. Užriškite maišelį ir padėkite jį į šaldytuvą 1 valandai. Sumaišykite marinatui skirtus komponentus ir nuolat maišydami virkite 30 minučių. Į šią masę įdėkite lašišą, puodą nukelkite nuo ugnies. Laikykite lašišą marinate tol, kol šis atvės. Sumaišykite padažui skirtus komponentus. Patiekite lašišą su padažu ir šviežiomis bulvėmis.