Paukštienos kepenėlių paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paukštienos kepenėlių paštetas


INGREDIENTAI:

1 kg. paukštienos kepenėlių,
350 g. kiaulienos lašinių,
300 g. kiaulienos kepenėlių,
500 g. neriebios kiaulienos be kaulo,
2 kiaušiniai, litras pieno,
keli ploni griežinėliai lašinių,
25 ml konjako arba degtinės,
3-4 lauri lapeliai,
3 šaukštai želatinos,
druskos, pipirų,
truputis muskato, imbiero.


GAMINIMAS:

Kepenėlės supjaustomos ir 30 min. pamirkomos piene. Išgriebtos nusausinamos. Mėsa ir kepenėlės du kartus permalamos mėsmale. Įmušami kiaušiniai, supilamas konjakas (arba degtinė), ištirpinta želatina, suberiami prieskoniai, druska ir viskas gerai išmaišoma.

Karščiui atsparaus indo dugnas išklojamas plonu lašinių sluoksniu, ant jo sukrečiama paruošta masė, viršus irgi uždengiamas lašiniais. Dedama lauro lapelių, indas sandariai uždengiamas. Kepama orkaitėje apie valandą, įstačius į kitą indą su vandeniu. Iškeptas ir ataušintas paštetas palaikomas šaldytuve. Patiekiamas su įvairiomis salotomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668