0,5 stiklinės ilgagrūdžių ryžių,
2 raudoni obuoliai,
2 salierų lapkočiai,
3 svogūnai su laiškais,
3 šaukštai razinų,
3 šaukštai gliaudytų graikinių riešutų,
druskos,
keletas salotų lapų.
Padažui:
4 šaukštai majonezo,
šaukštas aliejaus,
šaukštas vyno acto,
skiltelė česnako,
šaukštelis medaus.
GAMINIMAS:
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu (kad būtų birūs). Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Salierus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir jų laiškus susmulkinkite. Razinas nuplaukite ir nuvarvinkite. Riešutus stambiai sukapokite. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite.
Paruoškite padažą: česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Supilkite majonezą, acta ir aliejų, sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Užpilkite ant salotų.
Patiekdamos papuoškite salotų lapais.