8—10 bulvių,
200 g lašinukų,
2 svogūnai,
0,5 arb. š. mairūno arba maltų pipirų,
kiaulės žarnų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašinukai smulkiai supjaustomi ir kartu su kapotais svogūnais paspirginami Jais užplikomos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir sukapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos paruoštų bulvių. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Po 5—10 min. keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršus palaistomas riebalais. Jei reikia — apverčiama. Valgoma su spirgučiais.