Didžkukuliai (cepelinai) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Didžkukuliai (cepelinai)


INGREDIENTAI:

7—8 žalios bulvės,
2—3 virtos bulvės,
druskos.


GAMINIMAS:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas sumaišoma, pasūdomą ir gerai išminkoma. Daromi nestori blyneliai, į vidų dedamas įdaras, kraštai užspaudžiami, vilgant rankas vandeniu, ir dedama j verdantį pasūdytą vandenį. Verdama 20—25 min.

Pastabos:
Valgoma su spirgučiais arba tirpintu sviestu ir grietine.Didžkukuliai ruošiami su įvairiais įdarais:

Varškės įdaras. 300 g varškės sūrio, kiaušinis, šaukštas grietinės, 20 g lašinių, 20 g sviesto, 0,5 šaukštelio peletrūno ar mėtų, druskos.
Sūris sumalamas mėsmale, lašinukai paspirginami, sudedamas sviestas, grietinė, kiaušinis, peletrūnas ar mėtos, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Su varškės įdaru didžkukuliai valgomi su sviestu, grietine, spirgučiais, kefyru.

Grybų įdaras. 50 g džiovintų ar 0,5l. sūdytų grybų, 2 svogūnai, 100 g rūkytų lašinių, 2 šaukštai pyrago džiūvėsėlių, kiaušinis, druskos.
Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi. Po to tame pačiame vandenyje išverčiami. Jei grybai sūdyti, tai jie numirkomi ir išverdami. Lašinukai su grybais sumalami mėsmale, sudedami susmulkinti pakepinti svogūnai, kiaušinis, pyrago džiūvėsėliai. Viskas gerai sumaišoma. Valgoma su spirgintais lašinukais arba grietine.

Daržovių įdaras. 2 morkos, 2 kopūsto lapai, petražolės šaknis, 0,5 saliero, 2 svogūnai, kiaušinis, šaukštas pyrago džiūvėsėlių, 25 g sviesto, šaukštas grietinės, druskos.
Daržovės išverčiamos, atvėsusios sumalamos mėsmale, įmušamas kiaušinis, suberiami pyrago džiūvėsėliai, sudedamas sviestas, supilama grietine, pasūdomą. Viskas sumaišoma."

Jautienos įdaras. 300 g jautienos, 100 g varškės, šaukštas grietinės, mairūno ar maltų pipirų, druskos.
Jautiena ir varškė sumalama mėsmale, supilama grietinė, įberiama mairūno, druskos. Viskas sumaišoma. Vietoj varškės galima dėti 2 virtas bulves. Valgoma su sviestu arba grietine.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668