400g nesūrios silkių filė,
1 didelis svogūnas,
1 obuolys, 2 marinuoti agurkai,
250g grietinės ar majonezo,
150-200g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
maltų pipirų,
2 kietai virti kiaušiniai,
ryšelis krapų.
GAMINIMAS:
Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Svogūnus- žiedeliais. Obuolius nulupti, supjaustyti į 4 dalis ir, išėmus sėklalizdžius, susmulkinti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę ar majonezą suplakti su sogurtu ir pagardinti citrinų sultimisi bei pipirais. įmaišyti obuolių skilteles, svogūnų žiedelius, agurkų griežinėlius. Silkės filė sudėti į lėkštę, apipilti paruoštu padažu. Papuošti virtų kiaušinių griežinėliais ir krapais.