"Velnio" pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Velnio" pyragas


INGREDIENTAI:

150 g karčiai saldaus (juodojo) šokolado,
250 ml pieno,
1 šaukštas citrinos sulčių,
200 g paprastų kvietinių miltų,
1 šaukštelis kepimo sodos,
1 1/4 šaukštelio druskos,
150 g cukraus,
125 g sviesto,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
2 dideli kiaušiniai,
1 šaukštelis raudonų maistinių dažų,
160 ml aviečių džemo.

Kremas:
125 g minkšto sviesto,
100 g cukraus,
125 ml verdančio vandens,
1 šaukštelis vanilės esencijos.

Šokoladinis glajus:
400 g cukraus,
250 ml tirštos grietinėlės, + 1-2 šaukštai papildomai, jei reikia,
250 g karčiai saldaus (juodojo) kapoto šokolado,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis vanilės esencijos.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu dvi 23 cm skersmens apvalias formas. Išklokite jas vaškuotu popieriumi. Ištepkite jį sviestu.

Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Palikite atvėsti. Įmaišykite pieną ir citrinos sultis, pagamindami taip vadinamą rūgštųjį pieną. Atidėkite į šalį. Į didelį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodos ir druskos. Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite cukrų, sviestą ir vanilės esenciją. Po vieną sudėkite kiaušinius, kaskart suplakdami, iki vientisos masės. Sumažinę plakiklio greitį, palaipsniui įplakite sausus ingredientus, maistinius dažus ir šokoladą, tuo pačiu metu supildami rūgštųjį pieną. Sukrėskite mišinį į paruoštas formas. Kepkite, kol į papločio vidurį trumpam įbestas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas, apie 35 minutes. Atvėsinkite papločius skardose 5 minutes. Išverskite ant grotelių. Atsargiai nuimkite popierių ir visiškai atvėsinkite.

Kremas: Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu dideliu greičiu suplakite sviestą, cukrų, vandenį ir vanilę iki tirštos masės. Mišinys gali susitraukti beplakant, plakite tol, kol masės tas vientisa.

Šokolado glajus: Keptuvėje ant vidutinės ugnies užvirinkite cukrų ir 250 ml grietinėlės. Virkite 1 minutę, tada nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite šokoladą. Vėl užkeikite keptuvę ant ugnies ir virkite ant vidutinės ugnies nemaišydami, kol mišinys pasieks 114°C arba kol susidarys gumuliukai. Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite sviestą ir vanilės esenciją nemaišydami, įdėkite keptuvę į didesnį indą su vandeniu penkioms minutėms prieš maišydami. Plakite, kol mišinys ims prarasti savo blizgesį, 5-10 minučių. Įmaišykite 1 šaukštą grietinėlės. Maišykite iki vientisos ir lygios masės. Padėkite vieną paplotį ant lėkštės, su kuria tieksite. Ant viršaus užtepkite aviečių džemo, paskui - kremu. Uždenkite kitu papločiu. Aptepkite glajumi kepinio viršų ir šonus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668