3 didelių kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai,
100 g cukraus,
100 g paprastų kvietinių miltų,
50 g nesaldintų kakavos miltelių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
50 g smulkiai kapotų migdolų,
125 g abrikosų džemo,
2 šaukštai vandens.
Glajus:
225 g miltelinio cukraus,
4 šaukštai nesaldintų kakavos milelių,
2 šaukštai minkštinto sviesto,
2-4 šaukštai verdančio vandens.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Paruoškite 8-10 popierinių formelių. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, kepimo ir kakavos miltelius.
Dideliame inde suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilkite į šokolado mišinį. Sudėkite migdolus. Tolygiai išdėliokite mišinį formelėse. Kepkite, kol gražiai pakils, apie 15- 20 minučių. Visiškai atvėsinkite.
Mažoje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite abrikosų džemą kartu su vandeniu. Aptepkite mišiniu kiekvieną keksiuką.
Glajus: Į dubenį suberkite miltelinį cukrų, kakavos mitelius, sudėkite sviestą. Įpilkite verdančio vandens, tiek, kad susidarytų tirštas užtepąs. Aptepkite glajumi keksiukus ir palaikykite, kad sutingtų.