500 g baltojo sutrupinto šokolado,
350 ml kondensuoto pieno,
60 g ištirpinto sviesto,
1 šaukštas klevų sirupo,
90 g aviečių,
2 šaukštai paskrudintų migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Išklokite 23 cm skersmens kvadrato formos keptuvą aliuminine folija. Ištepkite foliją migdolų aliejumi. Ištirpinkite šokoladą kartu su kondensuotu pienu, sviestu ir klevų sirupu keptuve dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite 20 minučių, kartas nuo karto pamaišydami. Supilkite mišinį į paruoštą keptuvą. Apibarstykite avietėmis, pirštais įsprausdami jas į šokoladą. Apibarstykite migdolų drožlėmis. Uždenkite ir atvėsinkite šaldytuve 6 valandas. Išverskite ant pjaustymo lentos. Nudenkite foliją. Aštriu peiliu, prieš tai palaikytu verdančiame vandenyje, supjaustykite kepaišį kvadratėliais.