60 g sviesto,
50 g miltelinio cukraus,
2 kiaušinių tryniai,
50 g tirštos grietinėlės,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
250 g karčiai saldaus (juodojo) sutarkuoto šokolado,
3 šaukštai kakavos miltelių,
3 šaukštai kokoso drožlių,
3 šaukštai kapotų lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Suplakite sviestą ir miltelinį cukrų vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinio trynius. Užvirinkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės ekstrakto. Supilkite verdančią grietinėlę į sviesto mišinį ir įmaišykite šokoladą. Atvėsinkite mažiausiai 2 valandas. Šaukštu suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Apvoliokite trečdalį triufelių kakavos milteliais, trečdalį kokoso drožlėmis, trečdalį riešutais. Atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.