4-6 porcijos:
1,5 kg kiaulinių krevečių, galima naudoti paprastąsias krevetes arba langustus,
Druska, 3 skiltelės smulkinto česnako,
6 valgomieji šaukštai šviesto, supjaustyti gabaliukais,
60ml sauso baltojo vyno,
500g spagečių,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Nuplaukite krevetes ir išimkite akis. Įkirpkite jų pilvukus virtuvinėmis žirklėmis. Arbatiniu šaukšteliu išimkite jų mėsytę. Sudėkite į didelį indą ir atidėkite į šalį.
Į didelį puodą įpilkite šalto vandens, pasūdykite ir sudėkite krevečių kiautus. Pavirkite juos 20 minučių, nukoškite sultinį.
Į didelę keptuvę įdėkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite česnaką 1-2 minutes. Sudėkite krevečių mėsą ir patroškinkite 5 minutes. Tada į keptuvę supilkite vyną, pagardinkite druska ir nuimkite nuo ugnies.
Krevečių kiautų sultinyje išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Sudėkite spagečius ir įpilkite 2 paliktus šaukštus nuoviro į keptuvę. Įdėkite likusius 4 šaukštus sviesto ir leiskite jam ištirpti. Pabarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą.