4-6 porcijos:
2 skiltelės smulkinto česnako,
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 valgomieji šaukštai kedro riešutų,
4 valgomieji šaukštai šviesių razinų,
125ml pomidorų pastos (koncentrato), ištirpintos 125ml vandens,
4 sūdyti ančiuviai, nuplauti ir nukaulinti,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji
pipirai,
500g makaronų reginette,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 3 minutes, kad truputį pagelstų. Sudėkite kedro riešutus ir razinas, kepinkite apie 3 minutes, kad riešutai apskrustų. Sudėkite pomidorų pastos mišinį. Įdėkite ančiuvius ir kepdami juos 5-10 minučių, sutrinkite šakute, kad jie išsileistų. Pagardinkite druska ir gerokai užberkite grūstų pipirų.
Tuo tarpu į didelį kiekį verdančio pasūdyto vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 14 minučių, kad jie liktų apykiečiai. Nukoškite, pasilikite apie 2 valgomuosius šaukštus nuoviro. Makaronus ir 1 šaukštus nuoviro sumaišykite su padažu. Pakratykite juos keptuvėje, apibarstykite sūriu ir patiekite karštus.