12 porcijų:
150 g svogūnų,
70 g sviesto,
600 g raugintų kopūstų,
300 ml baltojo vyno,
300 ml obuolių sulčių,
raugintų kopūstų prieskonių (1 lauro lapelis,
1 gvazdikėlis,
5 pipirai, 5 kadagių uogos,
druskos, medaus,
500 g lašišų filė,
Pipirų,
6 dumblių lapeliai sušiui,
rožinių pipirų grūdelių.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupti, supjaustyti plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpdyti puode, suberti svogūnus ir patroškinti, kol taps skaidrūs. Sudėti kopūstus, supilti vyną. Užvirti, supilti obuolių sultis, suberti kopūstų prieskonius. Paskaninti medumi, druska, užpilti vandens, kad apsemtų kopūstus. Maišant troškinti apie valandą, kol jie suminkštės.
Kopūstus kiek atvėsinti, nusunkti. Padalyti į 6 lygias dalis. Lašišų filė perlieti vandeniu, nusausinti, supjaustyti maždaug 2 cm storio juostelėmis. Pabarstyti druska, pipirais.
Ant bambukinio demblio padėti vieną dumblių lapelį, ant jo tolygiai paskirstyti porciją troškintų kopūstų (kraštą palikti tuščią). Ant kopūstų per visą plotą uždėti 2 gabaliukus lašišos. Dumblių lapelį sukti į ritinėlį ant bambukinio demblio. Ritinėlį suvynioti į foliją, tvirtai užspausti kraštus, kad vėliau nepatektų vandens. Taip paruošti visus lapelius.
Dideliame puode užvirti 3 litrus vandens. Puodą nuimti nuo viryklės, į jį sudėti sušio ritinėlius ir palaikyti karštame vandenyje maždaug 8 minutes. Išimti, išvynioti iš folijos. Kiekvieną ritinėlį labai aštriu peiliu supjaustyti į 4 dalis, apibarstyti sutraiškytais rožiniais pipirais ir patiekti šaltus arba šiltus.