Pyragas "patalėliuose" (Jūratės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas "patalėliuose" (Jūratės)


INGREDIENTAI:

“Patalėlio“ trapiai tešlai:
100g sviesto, 3 tryniai,
2-3 v.š. cukraus,
truputis vanil. cukraus,
1 v.š. manų kruopų,
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų,
1 v.š. grietinės,
truputis sodos,
4-5 v.š. maltų riešutų.

Vidinei puriai tešlai:
3 kiaušiniai, 6-7 v.š. miltų,
truputis kepimo miltelių,
4 v.š. cukraus,
keli lašai apelsinų skonio esensijos,
3 v.š grietinės.

Taip pat:
1 kiaušinio baltymas,
kelios saujos skaldytų riešutų,
tarkuoto šokolado.


GAMINIMAS:

1.Trapios tešlos visus produktus sumaišyti, gerai išminkyti ir iškočioti ploną stačiakampį tešlos sluoksnį.

2.Puriai tešlai atskirai gerai išplakti baltymus su cukrumi ir trynius. Miltus sumaišyti su kep. milteliais. Į miltus įdėti grietinės, sukrėsti trynius,įlašinti kelis lašus apelsinų skonio esensijos išmaišyti, sukrėsti baltymus, palengvai pamaišyti. Į pailgą formą, pateptą riebalais dėti iškočiotą tešlą, pabarstyti riešutais. Tešlos kraštai turi likti ilgesni nei formos kraštai, kad jais apsidengtų pyragas. Ant ištiestos tešlos sukrėsti purią tešlą, užbarstyti tarkuoto šokolado, uždengti trapios tešlos kraštais. Viršų patepti plaktu kiaušinio baltymu, pabarstyti skaldytais riešutais. Kepti orkaitėje apie 40 min. Iškepusį ir atvėsusį galima pabarstyti miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668