Kiaulienos vyniotinis (Ramunės) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos vyniotinis (Ramunės)


INGREDIENTAI:

1 kg nugarinės,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštelis cukraus,
maltų pipirų,
kvapniųjų pipirų,
imbiero, gvazdikėlių.

Įdarui:

liežuvio griežinėlių,
džiovintų obuolių ir slyvų,
lieso kumpio arba dešros,
faršo, troškintų grybų,
svogūnų ir daržovių,
virtų ryžių arba makaronų.


GAMINIMAS:

Iš nugarinės išimti kaulus, mėsą apibarstyti druska su prieskoniais. Ant viršaus sukrauti įdarą - sūdytą liežuvį, slyvas be kauliukų, obuolius, kumpio arba dešros griežinėlius ir kt. Galima dėti ir kelis skirtingus pagal skonį įdaro sluoksnius. Mėsą suvynioti ir surišti. Vyniotinį galima tuoj pat virti pasūdytame vandenyje arba dar palaikyti sūryme, kad į mėsą įsigertų prieskoniai. Sūrymui 1l. vandens ir 0,5 stiklinės druskos pavirinti, nugraibyti putas, atšaldyti. Paruoštą vyniotinį dėti į šaltą vandenį, kad vos apsemtų, greitai užvirinti, nugraibyti putas. Po valandos įberti druskos ir sudėti prieskonines daržoves. Virti 2-2,5 valandos ant silpnos ugnies.

Patiekti karštą arba šaltą. Patiekiant šaltą, išimtą iš nuoviro vyniotinį paslėgti.
Su karštu vyniotiniu tinka daržovės ir karšti aštrūs padažai, žalių arba marinuotų daržovių salotos. Su šaltu tinka aštrūs padažai, bulvių arba daržovių salotos, šaltos daržovės, rauginti agurkai, pomidorai, obuoliai, vaisių salotos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668