500 g sluoksniuotos tešlos,
2 šaukštai sviesto, svogūnas,
450 g vištos krūtinėlės,
150 g shiitake grybų,
300 ml sidro, kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais, grybus - nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir 3 minutes patroškiname svogūnus. Sudedame vištieną, grybus ir viską pakepiname. Supilame sidrą, užverdame ir troškiname 5 minutes. Sudedame grietinę, pasūdome, pagardiname pipirais. Mišinį sudedame į 4 mažas formeles.
Keturių formelių kraštus patepame kiaušinio plakiniu. Tešlą iškočiojame 3-4 cm storio lakštu ir supjaustome į 4 dalis. Uždengiame tešla formeles. Sudedame formeles į skardą ir 15-20 minučių kepame pyragėlius 200 laipsnių C karštumo orkaitėje, kol susidaro aukso spalvos plutelė. Pyragėlius išvožiame į lėkšteles.
Pastabos:
Vietoj shiitake grybų tinka pievagrybiai. Galima iškepti vieną didelį pyragą, tik nepamirškite tešlą keliose vietose įpjauti, kad išeitų garai.